Acupunctuur             Ton van der Aa    
           Bergen op zoom - Halsteren                                                             

Over ons

Met bijna 30 jaar ervaring in de acupunctuur heet ik u van harte welkom op de website van acupunctuur Ton van der Aa, regio Halsteren, Bergen op Zoom. 

De wonderlijke effecten van de acupunctuur

Acupunctuur is ruim 4000 jaar bekend en in veel gevallen een uiterst effectieve manier om uw problemen / klachten aan te pakken. Ook bij klachten waar andere behandelmethoden niet het gewenste resultaat hebben gegeven blijkt het vaak uiterst effectief te zijn.

Acupunctuur is een subtiele, pijnloze behandeling die plaatsvindt middels het zetten van zeer dunne naaldjes op bepaalde punten in het lichaam. De naaldjes zijn steriel verpakt en voor eenmalig gebruik.  Hoewel zich op het hele lichaam punten bevinden die voor een juiste behandeling kunnen worden gekozen, bevinden de meest gebruikte punten zich op de onderarm en het onderbeen. Daarnaast worden in mijn praktijk vrijwel altijd ook enkele punten in het oor aangeprikt. Simpelweg omdat dit het effect van de behandeling zal versterken.

Tijdens uw eerste bezoek zal ik met u uitgebreid uw klachten bespreken en vooral letten op de samenhang met eventuele andere klachten / ongemakken zo u die ervaart.  Daarnaast zal ik kijken naar de gevoeligheid van bepaalde punten en huidgebieden op het lichaam. Tevens kan het voorkomen dat ik uw pols zal voelen en naar uw tong zal kijken. Dit alles om een volledig beeld te krijgen en de aanpak van uw klacht optimaal te kunnen bepalen. Deze bespreking met u vindt plaats in alle rust, waarvoor dan ook ruim de tijd zal worden genomen. Het goed kunnen bepalen van het behandelplan is een vereiste om een succesvolle behandeling in te zetten.

Mijn praktijk is geen combinatiepraktijk en dus volledig gespecialiseerd in de acupunctuur!

In de bijna dertig jaar die ik mijn praktijk voer heb ik de meest uiteenlopende klachten behandeld bij mensen van jong tot zeer oud. Naast de klachten / aandoeningen die vermeld staan op de lijst van de wereld gezondheidsorganisatie (WHO), die u in een apart blok terug kunt vinden op deze website, heb ik mij in het bijzonder gespecialiseerd in infertiliteitsproblematiek  (onvruchtbaarheid). Zowel bij mannen als bij vrouwen. Niet zelden heeft de acupunctuur hier het verschil gemaakt. Overbodig te vermelden dat deze resultaten de ultieme voldoening geven in mijn werk. Tot het specialisme  behoren ook de algemene seksuele problematiek, zoals erectiestoornis bij mannen en pijnklachten /  vaginisme bij vrouwen.  Denk hierbij vooral aan de ontspanning die met acupunctuur kan worden bereikt.

In het verleden ben ik nauw betrokken geweest bij het inzetten van acupunctuur bij verslavingsproblematiek, indertijd opgezet bij de Boumankliniek in Rotterdam. Ook op dit terrein is dus veel ervaring in mijn praktijk.


Kosten en vergoeding

 

Na een behandeling krijgt U een declaratie mee van € 61,-

Daar ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur komt mijn nota in aanmerking voor vergoeding door de meeste verzekeraars.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze declaratie volledig of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Dit heeft dus geen gevolg voor Uw wettelijke eigen risico!  Mocht U regelmatig acupunctuur gebruiken, dan wel willen gaan gebruiken , dan is het afsluiten van een aanvullende verzekering zeker een zinvol besluit.

Een overzicht van vergoedende verzekeraars en de bedragen, kunt U inzien op de website van de NVA. www.acupunctuur.nlTon van der Aa, Acupuncturist / Lid Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur, NVA / Aangesloten KAB 

Voor de meest uitgebreide en betrouwbare informatie over acupunctuur kunt u ook nog kijken op de website van de NVA: www.acupunctuur.nl

Voor eventuele verdere informatie / vragen kunt u uiteraard altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.